Ellekarnas bidrag mot Singulariteten.

Sophie kontaktade Baltazar, som i sin tur kontaktade ellekarna. Eller om Baltazar var den mentala budbäraren mellan ellekarna och Sophie? Där Baltazar borde ha haft sin drömbubbla, hade han istället en kommunikationscentral, till ellekarnas telepatiska rymdfarkost. Den som Sophie en gång upplevt ovanför kvarndammen, ute på ängen, som en darrning, en vibration eller en hägring.

Än en gång, den andra och sista i Sophies liv, kunde hon besöka deras rymdfarkost. Hela samtalet pågick telepatiskt, som i en dröm eller en hallucination.

Sophie frågade:

   Tack för att jag fick komma till er, ännu en gång! Nu börjar jag bli gammal och orkeslös, så vi får se hur länge till jag orkar att hänga med…

   Vila du och ha det skönt, tillsammans med Stellan. Tomas och Tessan kommer snart att ta över. Vi håller på att utbilda dem, på samma sätt som vi överlämnade information till dig, en gång.

   Ja, den har vi haft mycket användning för. Den har räddat oss från neoluddisterna och i andra kriser och katastrofer, många gånger om.

   Det är bra det. Det är meningen. Så att vi kan fortsätta vårt samarbete, i förståelse och gemenskap.

   Känner ni till vårt nuvarande problem?

   Det gör vi. Vi tror att vi kan hjälpa er, även om det är lite omständligt.

   Vad är det för fel?

   Man kan likna det vid datorernas försök till att styra och ta över, i era nätverk och sambandscentraler. Det första tecknet på Singulariteten.

   Vad är det? Singulariteten?

Annonser