I Sophies familj fanns de som tvivlat på att ellekarna verkligen fanns. Samma tvekan hade funnits då Kristin en gång talat om sin bortgångne make Rudolfs gengångare, Sophie von Drevas spöke och de som Kristin trott var ”älvorna”, ovanför skogsbrynet, vid ängen.

Där skulle Frånlandsvinds bygga SpåRätt kunskaps- och informationscentret, som en nutida mötesplats, när lanthandeln, posten och kaféet var nedlagda och borta.

Johan och Ylva kom på namnet ”SpåRätt” lite av en slump när de ville ha med en uppmaning till att gissa och att gissa rätt. Det var lite av en replik till Thomas Thorilds mest kända citat om att det var större att tänka rätt, än att tänka fritt. Det ena förutsatte det andra. För att kunna tänka rätt, måste man först ha friheten till att tänka vad som helst. Där och då uppstod initiativet till allt det som i framtiden skulle bära namnet ”SpåRätt”, på marken, i luften och i rymden.

Sophie, fortfarande bara en ung flicka, kunde omöjligt hitta på och konstruera alla uppfinningar, upptäckter och praktiska lösningar alldeles själv. Johan, Ylva, Evert, Anneli och styrelsen i EarthStar Ufo- och Astronomiförening, med Ludde, Lotta och Nicke, kom överens om att Sophie verkligen hade kontakt med ellekarna. Därmed var det allra första Stjärngänget bildat.

Neoidealisterna ville lösa problemen som uppstått de senaste hundra åren på planeten Tellus, med det som de kallade för ”Exodus”, eller ”Utflyttningen ut i rymden”.

Det var, menade de ledande inom neoidealismen, en naturlig, inneboende, drift hos arten Sapiens och mänskligheten, att söka sig ut i rymden och efter andra civilisationer, i andra galaxer, på ljusårs avstånd.

Annonser