Från fjärran hördes skott och smällar. SpåRätt och neoidealisterna använde alla tänkbara metoder för att minska antalet mänskliga individer på jorden.

Berndt och Elisabet skulle aldrig kunna få egna biologiska genetiska barn, eftersom SpåRätt opererat bort hennes livmoder. De hade inte direkt gjort det mot hennes vilja, men utan det operativa ingreppet, skulle hon ha blivit utan sin medborgarlön. Därför hade hon heller ingen egen produktion av ägg i livmodern. Allt var borttaget.

De hade inga planer på att skaffa sig barn. De hade redan kommit överens om att ifall det kom några barn med flyktingströmmarna, skulle de ta hand om dem och behandla dem som om de vore deras egna. De allra flesta ville nog ändå till Australien.

När flyktingströmmarna ökade från Afrika och över Medelhavet satte SpåRätt och neoidealisterna in drönare och beväpnade robotar som sköt fartygen i sank. Klimatet hade hårdnat sedan de första flyktingbåtarna kom. Då var det fortfarande vackra ord om ”De Mänskliga Rättigheterna” som gällde, tills att flyktingarna blev alldeles för många. De var desperata och skydde inga medel för att finna livsnödvändig mat, rent vatten och skydd mot klimatförändringens konsekvenser.

SpåRätt försökte förklara att flyktinghjälpen var humanitär och att man skulle satsa på bistånd, militär, ekonomisk och med högteknologiska hjälpmedel, för att förhindra att flyktingströmmen ökade i omfång och antal. Neoluddisterna inom SpåRätt Eurasia blev oroliga. Hur skulle deras medborgarlöner räcka, när så mycket av de ekonomiska resurserna skulle gå till modulhus, utbildning, värme, juridisk säkerhet, mat, rent vatten och rena och varma kläder, åt flyktingarna?

Kampen om arbetet ökade också, i takt med det ökande antalet flyktingar. De första neoluddisterna blev nöjda när de kunde utkvittera sin första medborgarlön, för att använda sin livstid och fritid till rekreation och distraktioner. Medborgarna satt och tittade på teve, spelade dataspel, fördrev tiden på krogen, satt och metade eller lapade sol i det starka solskenet. Det hade blivit allt farligare att vistas utomhus, när ozonskiktet fortsatte att tunnas ut.

Annonser