Inledning.

Jim Leggs Ådran, i berättelsen om familjen Frånlandsvind, företaget SpåRätt, neoluddisterna på jorden, neoidealisterna i rymden och neorealisterna i den virtuella verkligheten snurrar vidare likt en diamantförsedd bergsborr, in i framtiden.

En framtid som består av både det kända och det okända, det lika och det olika, samma och annorlunda, in i förväntanshorisonten och bortom föreställningarnas världar.

När Rudolf Frånlandsvind en gång friade till Kristin, hade de båda yrken som handlade om att tillverka och gestalta, från det osynliga till det synliga. Rudolf Frånlandsvind var skuptör, med sin ateljé på Rörstrandsgatan, längst bort alldeles ovanför Karlbergs Slott. Kristin var illustratör och arbetade med design av böcker och bokomslag. Tillsammans fick de barnen Johan och Turid.

När Johan var tolv år och Turid tio, valde familjen att fira en veckas semester ute på ön Tallholmen, utanför Roslagen i Stockholms norra skärgård. På samma ö firade också familjen Larsson, med pappa Sven, mamma Siv och dottern Ylva, sin semester.

Med SpåRätt 4 började stjärngänget och SpåRätt serietillverka stjärnskeppen, tills att man höjde upp prestationskraven till Harmony of the Spaces, Harmony-stjärnskeppen. Också de med samma destination, för att fortsätta och vidareutveckla det gemensamma arbetet om andhryberna, med ellekarna.

Annonser