Maria kom med förslaget om sexleksaker, sexpartners och sexorgier. När människorna kopplat samman sex med orgasm, befruktning, fortplantning, tillväxt och befolkningsökning, menade hon att den sexuella retningen och lusten var neorealisternas optimala upplevelse.

   Vi, sa Maria, måste tänka oss en hedonistisk värld, där lusten och lyckan är det högsta möjliga. Men, det är lätt att glömma bort att allt bara består av upplevelser och minnen! Allt det materiella, enligt dem själva, är bara en chimär och en illusion. Det som finns kvar, efteråt, är upplevelsen och minnet av upplevelsen. Så som vi människor kan minnas den första kärleken, den första semesterresan, den godaste maten och det bästa samlaget. Resten förpassas strax till något arkiv i minnet, kanske för att plockas fram och användas för att konstuera en ny erfarenhet, i framtiden.

   Det märks, sa Gustaf, att du tänker och tycker som vi andra, här i maskingänget.

   Javisst, sa Maria glatt, jag är ju den enda i världen som har en andhryb till son!

Den sexuella utlösningen var fysiskt beroende av orgasmen vid könsorganen. Med muskler som drogs ihop för att ejakuleringen, utsprutandet av spermierna, in i vaginan, där livmodern och ägget fanns.

En muskelkramp som i sig inte var en extatisk upplevelse, eller som skulle bli till ett värdefullt minne.

Det var retningen, lusten och den stegrande extasen som var målet, inte orgasmen, ejakulationen och befruktningen i sig. Maskingänget började arbeta på gestaltningar som kunde ge neorealisterna bästa möjliga rekreation och avkoppling. Det var som att människorna själva skulle få välja och skapa sina egna innersta drömmar.

Med maskingängets drömmaskiner kunde hjärnans drömmar kombineras med kroppens psykiska och fysiska reaktioner.

Drömmaskinen hade samma effekt på drömmandet, som narkotika hade för fantasin och inlevelseförmågan. Den urholkade långsamt men säkert förmåga till att föreställa sig, fantisera och gestalta. Den verkliga verkligheten blev mer påtaglig, konkret och reducerade ”drömmaterian”. Det stoff som drömmar gjordes av.

Drömmaskinerna tömde neorealisternas skaparkraft på energier. Av drömpartiklarna kunde maskinerna tillverka nya drömmar. En människa, neorealist, som drömde om en härlig semester vid Medelhavets stränder, med sol, paraplydrinkar och en upphetsande omgivning, kunde konservera hela drömmen inne i drömmaskinens arkiv. I fortsättningen endast tillgänglig i och genom den.

Utanför och utan drömmaskinen återstod för neorealisten bara den krassa verkligheten. Fantasin och dess frestelser var för all framtid utsugen och uttömd, av maskinen.

Annonser