Likt en jägare och samlare från en urtida grottfolkskultur, genomgick han stadie efter stadie, för att finna fram till sådant som kändes rätt och riktigt för honom. Vem skulle han annars jämföra sig med? Människorna? Ellekarna? Andrarterna?

Han kunde spontant och intuitivt förstå att hans upplevelser av världen, naturen och livet inte kunde jämföras med deras. Detta trodde han berodde på hans drömbubbla. Drömbubblan var hämtad från ellekernas värld, men deras upplevelser, inifrån, kunde inte jämföras med Egons, här på planeten Tellus. I hans ensamhet var han isolerad, mot eller med hans vilja. I isoleringen kunde han framställa en egen, den första andhrybens, tolkning av verkligheten och vardagslivet, in i framtiden.

Ute på en av sina ändlösa vandringar runt i SpåRätt Star City of Stockholm, kom han fram till en gammaldags utomhus lekplats, för barn. Han hade aldrig sett en sådan förut. Vad gjorde barnen där? Vad användes dessa föremål till?

Flera av de något torftiga möbler, eller vad det nu kunde vara, verkade vara hämtade från olika kommunikationsmedel. Han kunde tolka ett av det synliga till att vara hämtad från en båt, en annan från ett tåg, ett tredje från ett flygplan och ett fjärde från ett, lite påhittat, rymdskepp.

I sin ensamhet utforskade han det ena efter det andra, för sig själv. Det fanns inga människobarn där, så han visste inte hur de brukade leka och vad de gjorde där.

Annonser