De redan starka väljer att gå till angrepp mot egna samarbetspartners, mana ”fotfolket” till att överge och överlåta sig till deras gemenskap och ledarskap. Beredda att när som helst överge tron på ett faktum, för att istället föredra ett annan lika vag åsikt.

Det kunde ha varit SpåRätt, stjärngänget och ellekarna som satt igång neorealisternas utvandring från neoluddisterna, men det var det inte. Den högteknologiska utvecklingen inom datoriseringen, vardagen i den virtuella verkligheten och cyberrymden, möjliggjorde neorealismens uppkomst. Att SpåRätt sedan delade ut nya uppdateringar och uppgraderingar gratis, sänkte priserna på de senaste vr-versionerna och hade reklam överallt där neoluddisterna brukade röra sig, gjorde saken enklare.

SpåRätt Midasprojekt startades av Gustaf, Brittan och Bill, för att ge neoluddister och neorealister kredit och ökad köpkraft, för att, med medborgarlönerna kunna få rabatter och extraerbjudanden, direkt från bankerna.

Andrarten Gustaf hade bonden Gustafs samlade erfarenhet från hur neoluddismen hölls samman av bygemenskapen och deras erfarenheter och minnen, från generationer tillbaka i tiden.

Annonser