Minsta gemensamma nämnaren.

Nu var Angela Angel vare sig någon neoluddist, neoidealist, futurolog, virtualist, eller tillhörde De Svartklädda. Men, hade hon något annat gemensamt med de mest engagerade och aktiva, i stjärngänget och familjen Frånlandsvind?

I deras mest extrema form var de alla lite introverta, självgående och provokativa individualister. De satte projektet framför och utöver dem själva, för att inte fastna i småskurna tvister, inskränkta ordkrig och låsningar vid ohållbara idéer. Utöver det var de glada av naturen, optimistiska, flexibla och gillade att samverka med kända och okända. Det var deras minsta gemensamma nämnare.

Angela Angel var ”streetwise” och gatusmart. Utan att ha några sådana storvulna planer, utvecklades hon till att bli en performanceartist, motsvarande de som förr uppträdde på gator och torg, eller i småteatrar och kabaréer. Nu skulle hon snart hamna i fas med futurologerna, då svartråttorna från neoluddisterna var på jaktstigen. Tillsammans med Stjärnspindlarna blev Mullvadsfolket i allians med SpåRätt och maskingänget.

USA hade i århundraden stått på britternas sida, men när USA förklarat sig självständigt, fick de stöd av fransmännen, med deras gåva av Frihetsgudinnan som stod med sin fackla i New Yorks hamn. Den vy som bekräftat för alla förföljda flyktingar, utvandrare, familjer och äventyrare, att de nått fram till ”The Land of Milk and Honey”. USA hade blivit en kontinent, en vision, en symbol och en ikon, för ”Framtiden”.

Det hemvävda, hemlagade och hembygden, sattes i konkurrens med allt som var nytt, främmande och okänt. Det mest kända försäljningsargumentet:

” – Men, hur kan du veta, om du inte själv har testat?!”

Annonser