Den uppdelningen förstärktes eller blev till och med permanent och för alltid, i drömmaskinerna. Kropparna fanns kvar, levande som i en respirator eller kuvös, men själarna, personerna, människorna, levde sitt eget liv i maskinernas drömvärldar.

PseudoSpinoza satte sig ned med alla religiösa urkunder, skrifter och texter om metafysik och böcker av William S. Burroughs. Författaren som i sina romaner utgått från både Den Egyptiska Dödsboken och Den Tibetanska Dödsboken. Hans mål var att sätta samman Den Virtualistiska Livsboken, med anvisningar, beskrivningar och förklaringar om hur människorna från den tråkiga, intetsägande och betydelselösa vardagsverkligheten skulle kunna återfinna sin själ och sitt livs mening, i den virtuella verkligheten.

Det var som en ekonomiklass eller lågbudgetversion av SpåRätts andrart- och andhryblösning, utan allt krångel med kloning, dna-tolkningar, utskrifter av människor, andrarter, i multi3D-skrivarna, anskaffningen av drömbubblor från ellekarna och inbäddningen av dessa i de blivande andhrybernas hjärnor.

Annonser