Gud har det inte lätt, sa Gustaf.

   Nej, det är så sant! August Strindberg skrev i sin pjäs ”Ett Drömspel”, att: ”Det är synd om människorna”. Jag håller med dig, Gustaf: ”Det är synd om Gud”.

   Alldeles riktigt! Gud får anklagelser från alla håll och kanter, för att människorna inte vill ändra sig och bättra sig. De borde istället vara rädda om Gud. De är, helt enkelt, alltför pessimistiska. Ordet ”evangelium” sägs ju betyda: ”det glada budskapet”. Då kan man ju inte använda sin korta livstid till att deppa, sura, rikta anklagelser, svära och domdera. Då har man ju misslyckats, som gud, tycker jag.

   Vad som har, sa Björn, gjort att det har blitt så, vet jag inte. Realisterna har blivit pessimister. De deprimerade har oftare rätt, än de som tar dagen med jämnmod. Tar man livet mer med en klackspark, så ska man snarast tas ner på jorden. Man får inte verka nöjd och glad, för då tittar folk snett på en. Till en viss del skyller jag detta på neoluddisterna, med deras ständiga malande om att: ”Det var bättre förr”. Hur vet de det? Hur vet de att de inte bara glömt bort allt tråkigt och sorgligt?

Annonser