Hur Fabian upptäckte Zanna.

Fabian Frånlandsvind var den allra första andhryben. En felande länk, outsider och frilansare, utanför de planer som SpåRätt, AndroArt, neoidealisterna och ellekarna hade för de blivande andhryberna.

På något vis hade han ändå tillträde till det mesta av det som fanns efter familjen Frånlandsvind, som ett slags adoptivbarn, med vissa rättigheter, inga skyldigheter och förpliktelser, men knappast tillträde till stängda möten, inofficiella beslut eller korridorsnacket i SpåRätt Eurasias kulvertar.

Han hade den totala frihet som varje ”nobody” har, att gå och komma som han ville. Eftersom han inte ingick i några planer, skaffade han sin egen försörjning i den antikaffär han startat på Långholmsgatan 11, vid Hornstull, i Stockholm.

Fabian hade skaffat sig ett kontrakt med värden direkt och förhandlat till sig lägenheten rakt av, mot en lägre men kontant betalning, för att städa upp och göra sig av med det som stod ivägen i hans blivande bostad. Det visade sig vara ett rejält kap och ett fynd!

Han rensade utrymmena från skräp, men fann en hel del intressant och några saker som definitivt kunde säljas på retro- och vintagemarknaden.

SpåRätt Eurasia hade köpt ut honom från hans ärftliga rättigheter, som en arvtagare till Frånlandsvinds aktiekapital i SpåRätt, mot en liten men ändå inte oansenlig summa. Snart märkte han att han fortfarande hade access till SpRätts digitala nät, informationsutbud av massmediala kanaler, arkiv och magasin.

I en av de gamla dammiga papperskartongerna hade han funnit en hel trave med serietidningar, kvarglömda och troligtvis inte särskilt värdefulla. De var dammiga som allt annat, smutsiga, lite stötta i kanterna, tummade och vattenskadade. De flesta av tidningarna innehöll seriefiguren Fantomen. Han som ständigt gick runt i en slags dåtida burkabikini, med svart mask för ögonen och kraftiga ridstövlar av läder, på uppdrag i Bengalis djungler och bland världens gangstergäng och kriminella karriärister.

Annonser